Gestió de la Interculturalitat a les Organitzacions

A càrrec de:
Cèlia Premat, Educadora i Antropologa Social. Especialitzada en xarxes i treball comunitari, convivència i interculturalitat. Treballa la recerca-acció i convençuda de l’antropològia aplicada a l’educació social. Actualment Tècnica de Participació i associacionisme en l’Ajuntament de Santa Coloma i Tutora de Grau en Educació Social a l’UOC.

Continguts:
A Catalunya en els darrers anys hi ha hagut una transformació demogràfica que ha canviat bona part de la realitat humana de les ciutats. Els individus tenen experiències diverses i bona part dels serveis i professionals tenen que adaptar-se a aquesta nova realitat.
Fins al moment s’havia plantejat les relacions humanes i l’atenció a persones en funció de criteris com el gènere, la classe social o d’altres. Però en l’actualitat entra un nou component: la diversitat cultural que crea una necessitat d’adaptació de persones vingudes d’arreu que tenen que trobar el seu espai a Catalunya.
Els nouvinguts en la seva feina i en la seva vida quotidiana estan en relació permanent amb la societat d’acollida. El temps d’adaptació varia en funció de diferents factors: la receptivitat, la pressió cap als immigrants, etc. També hi ha factors comunicatius, d’adaptació que juguen un paper fonamental. Les relacions, les xarxes comunitàries, els grups de suport són factors claus. Els serveis, els mitjans de comunicació i d’altres juguen un paper fonamental en aquest procés d’adaptació.
Aquest curs pretén ser una eina de suport a professionals que gestionen aquesta diversitat cultural i de valors en una societat diversa. Pretén donar eines educatives que facin comprendre i permetin la cohesió social i la millor inclusió dels col·lectius de nouvinguts.

Objectius:
  • Comprendre els conceptes culturals que determinen i constitueixen els factors identitaris, d’imatge i de pertinència dels individus
  • Analitzar com s’estableix la relació entre individus en un context de diversitat: tant des d’una vessant psicosocial com des d’una vessant intergrupal, social i comunicativa
  • Formar en competències interculturals als professionals per treballar en contextos diversos. Considerant que això és un potencial de desenvolupament de la persona i de la seva integració en la societat d’acollida.

Programa

Durada: 16 hores

Dates i horari: Dilluns 7, 14, 21 I 28 de novembre, de 16h a 20h.

Lloc:
Seu del CEESC
Aragó, 141-143, 4a planta
08015 Barcelona

Data Límit d’inscripcions: 31 d’octubre.

Inscripcions:
Enviar mail a cpremat@uoc.edu i fer efectiu l’import de la inscripció al compte de Caixa d’Enginyers nº 3025-0002-44-1433221053, fent-hi constar INTERCULTURALITAT CEESC i el vostre nom.
Més informació contacteu amb
cpremat@uoc.edu o per telèfon al 646346790.