Aproximació a la imatge real de la població gitana de Catalunya

El dijous 19 d’abril Paqui Perona Cortés, presidenta de Veus Gitanes i tècnica d’inserció laboral i mediadora sociocultural i Carme Garriga diplomada en Treball Social, llicenciada en Sociologia i col·laboradora de l’Associació Veus Gitanes, varen impartir la xerrada sobre la població gitana de Catalunya, es va parlar de la historia del poble gitano, els estigmes que encara prevaleixen a la societat, la heterogeneitat gitana i les aportacions que s’han fet de la cultura gitana a la societat majoritaria. També es va parlar de les finalitat, objectius i activitats que desenvolupa l’associació Veus Gitanes.

DSC_0289
DSC_0286
DSC_0283

La minoria gitana de Catalunya forma part d’aquest país des de principis del segle XV, segons les fonts documentals de les que disposem. Tot i això, encara avui, és una població poc i mal coneguda entre els seus conciutadans, per causes que distorsionen la realitat, projectant una imatge estereotipada. Els gitanos, contràriament a una creença molt generalitzada, no són ni tots iguals, ni un grup homogeni. Hi ha grups i subgrups amb trets característics variats.

Aquesta xerrada forma part d’un cicle de conferències de les quals Veus Gitanes participa. Per a més informació: http://www.amicsunescobarcelona.cat/